BTM – direkt lemezösszekapcsolás

BTM-Tog-L-Loc-Animation.gifA BTM kötéstechnológia két lemez előmunkálás és kötőelem nélküli összekapcsolását teszi lehetővé, amely a korlátozottan használható és környezetszennyező ponthegesztés kiváltására is alkalmas lehet. Ezzel a lemezösszekapcsolási móddal az ipari köznyelvben leginkább toxolásként találkozhatunk.

A kötést az összekapcsolandó lemezek anyagának és anyagvastagságának megfelelően kiválasztott üllő és bélyeg párossal hozhatjuk létre, amelyek a szükséges erő bevitele mellett, hidegalakítással hozzák létre a csak roncsolással oldható kapcsolatot. A technológia további előnye, hogy például a ponthegesztéssel ellentétben, itt különböző anyagminőségű lemezek közötti kötés is megvalósítható.

A BTM szerszámok az újabb típusú, és leginkább lökethatárolható munkahengerrel rendelkező Haeger sajtológépekhez is illeszthetők. Habár a Haeger gépek alapjában besajtolható kötőelemek szerelésére lettek kifejlesztve, de a gép működése 100%-ban támogatja a BTM szerszámok használatát. Ennek köszönhetően, egy meglévő vagy a jövőben megvásárolt Haeger géppel két lényeges, lemeziparban általánosan használt technológia is lefedhető, amely rugalmasságot és további lehetőségeket biztosít a gyártóegységek számára.

BTM szerszámokkal, vagy azok Haeger gépen történő alkalmazásával kapcsolatban felmerült kérdéseivel keressen minket elérhetőségeinken.