DZ3607: Az egészség képe: A Mediso és az Accuride orvosi képalkotási innovációi

 

1851_1_600x400.jpg

 

Az ultrahangtól a CT-vizsgálatokig az orvosi képalkotó rendszerek egyre pontosabb és részletesebb képet nyújtanak az emberi test belső működéséről anélkül, hogy invazív és drága eljárásokat kellene végezni. Az évek során ezek a rendszerek betegségek és sérülések ezreinek sikeres felismerésében és kezelésében játszottak döntő szerepet. Például a rákos megbetegedések túlélési arányának növekedését befolyásoló egyik legnagyobb tényező a korai diagnózis, és az orvosi képalkotás fejlődése fontos szerepet játszott ebben a sikerben.

Az 1990-ben alapított magyarországi Mediso az ilyen orvosi képalkotó rendszerek vezető szállítója az egészségügyi intézmények és orvosi kutatóintézetek számára világszerte. Elkötelezettek a legújabb orvosi képalkotási innovációk kutatása mellett, így a legmodernebb technológiákat felhasználva terveznek és gyártanak képalkotó berendezéseket.

A Mediso akkor találkozott az Accuride golyós teleszkópos sín kivitelekkel, amikor megtervezték az AnyScan családot, egy egyedülálló, háromféle modalitású képalkotó rendszert, amely egy alkalmazáson belül egyesíti a SPECT, CT és PET szkennelési technológiát. Hatékonyabb és eredményesebb szolgáltatást nyújt a betegek számára azáltal, hogy egy helyen több különböző vizsgálatot is el lehet végezni rajtuk.

 

anyscan-main.jpg

 

Ezen AnyScan rendszerek gyártásakor a Mediso-nak szüksége volt egy pár kiváló minőségű és megbízható sínpárra, amelyet a gép CT- és PET-részének mindkét oldalán lévő mozgatható detektorfedelekhez használhattak. A Biotek Kft. - a rögzítéstechnika jól ismert magyarországi forgalmazója – erre a célra az Accuride DZ3607 sínt ajánlotta.

Mediso-AnyScan-machine3.jpg

 

A 3607 120 kg-os teherbírása meghaladta a Mediso legalább 100 kg-os nagy teherbírású igényét, míg a 19,1 mm-es sín szélessége miatt könnyen illeszkedett a dizájnhoz. A 100%-os kihúzással és reteszeléssel ellátott sín egyszerű és biztonságos hozzáférést biztosít a képalkotó rendszer belső alkatrészeihez, míg a lecsatolható első síntag lehetővé teszi az érzékelőfedelek teljes eltávolítását, ha szükséges. Ezek a funkciók segítenek minimalizálni az állásidőt és egyszerűsíteni a karbantartási eljárásokat, ami egy egészségügyi intézményben elengedhetetlen.

Az orvosi képalkotás globális piaca 2018 és 2023 között várhatóan évente 6,5%-kal fog növekedni, mivel az orvosi kutatás és innováció még inkább előtérbe kerül. Itt az Accuride-nál büszkék vagyunk arra, hogy termékeinkkel segíthetjük az olyan vállalatok sikerét, mint a Mediso.

Előregyártott és egyedi termékek széles választéka ideális az egészségügyi és orvosi alkalmazások egyedi követelményeihez. A megbízható és tartós teljesítmény mellett zökkenőmentes mozgást is biztosítanak.

Accuride_Logo.png