DA0115RC: Zökkenőmentes vitorlázás az Accuride sínekkel

Nyár közepe van, egy gyengéd szellő hűsíti a déli nap forróságát. A kedvenc kávézód előtt ülsz egy magazinnal a kezedben, a jég megkoccan a pohár szélén, miközben magad felé emeled, Tétlenül lapozgatod a magazin lapjait, nem igazán olvasod, de magadba szívod a legfontosabbnak tűnő információfoszlányokat és azon tűnődsz, mitől lehetne jobbá tenni ezt a napot. Lapozgatsz és eléd tárul egy jachton pihenő hírességről készült kép.

 

Sailor-photo.jpg

 

A hajótulajdonlás és a vitorlázás az utóbbi években egyre népszerűbbé vált. A becslések szerint 2017-ben 12 millió csónakot regisztráltak az Egyesült Államokban, az új csónakok, hajómotorok és hajózási kiegészítők kiskereskedelmi értékesítése pedig nagyjából 20,1 milliárd dollárt tett ki. Az Egyesült Királyságban 2017-ben összesen 1 185 243 csónak volt az ország háztartásainak tulajdonában, ebből 60 798 vitorlásként volt regisztrálva.

 

Electric-boat-1.jpg

 

Magyarországon az AQWIA a vitorlázás és a környezetvédelem iránti szenvedélyét egyesítette az elektromos vitorlás jachtok megalkotásában. Termékeik világszerte piacvezetők, és megtestesítik a luxusjachtok minden tulajdonságát - kényelmesek, csendesek és egyszerűen kezelhetők -, de ami a legfontosabb, hogy 100%-ban környezetbarát módon kínálják ugyanazt az életstílust, amit az emberek a hajózáshoz társítanak.

Aqwia-photo-1 (1).jpg

 

Hajóik fejlesztése során az AQWIA olyan sínt keresett, amelyet a jachtok bejárati ajtóihoz használhatna. Ezeken az ajtókon használt zár miatt pontos végállás pozíciót kellett biztosítani, ezért az AQWIA a forgalmazó Biotek céggel együttműködve megtalálta a tökéletes megoldást.

Több mint 20 éves tapasztalattal a Biotek a nemzetközi követelményeknek megfelelően megszerezte az MSZ EN ISO 9001:2009 és az MSZ EN ISO 14001:2005 szabványokat. A Biotek a környezeti és társadalmi hatások tudatosságával nagyszerű partnere az AQWIA-nak és a két vállalat már a kezdetek kezdetétől fogva együttműködik számos rögzítő és mechanikai elemen.

Az AWQIA az Accuride több különböző síntípusát tesztelte. A vizsgált termékek közül a lineáris mozgást végző, akár 130 kg-os terhelhetőségű DA0115RC bizonyult ehhez az alkalmazáshoz illő tökéletes megoldásnak. A szennyeződéssel, porral és korrózióval szemben ellenálló DA0115RC olyannyira megfelelőnek bizonyult a jachtok bejárati ajtajához, hogy ma már minden épülő hajó szabványosított eleme.

DA0115RC_group.jpg

 

 

Accuride_Logo.png