Southco®

Ipari zárak, zsanérok, rögzítőelemek

Southco

 

Southco zárak, zsanérok, fogantyúk és rögzítőelemek széles választékban állnak rendelkezésre, raktárról is. A Southco termékek fő jellemzője, hogy legtöbbjük az alapfunkció mellett valamilyen hozzáadott plusz funkcióval is rendelkeznek. Például egy zár nem csupán egy zár, hanem fogantyú is, vagy a tömítésre húzza az ajtót, vagy mondjuk egy csuklópánt a panel mozgatása mellett adott helyzetekben vagy bármely helyzetben pozícionálja is azt.

Southco termékeket számos iparágban és területen használják, a teljesség igénye nélkül az elektronikai-, telekommunikációs- és számítástechnikai iparban, autóiparban, mezőgazdasági gépeken, építőipari munkagépeken, gépgyártásban, ipari szekrényeknél, légtechnikai berendezéseknél, hajóipar, buszgyártás és vasúti járműgyártás területein.

Southco termékcsoportok:

 • Elektronikus hozzáférésű zárak
 • Szorítózárak
 • Elforduló nyelvű és karos zárak
 • Bekattanó zárak
 • CM zárak, zárbetétek
 • Békazárak
 • Többpontos zárak
 • DZUS negyedfordulatos- és gyorsrögzítők
 • LOCKWELL rögzítőcsapok
 • Elveszíthetetlen csavarok
 • PCB panelrögzítők és kiemelők
 • Csuklópántok, pozícionáló elemek
 • Rack-anyák, távtartók, rögzítőelemek
 • Fogantyúk

   

Southco terméktípusok


Elektronikus_zárak.pngElektronikus hozzáférésű zárak

Felismerve az egyre növekvő igényt a zárak kulcs használata helyett elektronikai eszközzel történő nyitására, a Southco elektromechanikus zárak adnak megoldást. Az elektromos zár összeköthető kezelőbillentyűzettel, mágneskártya olvasóval vagy távirányító vevőegységgel. A egyes típusok rejtve beépíthetősége esztétikus megjelenést és növelt vandálbiztosságot is eredményez.

 

 

szorító_zárak.pngSzorítózárak

A szorítózár vagy behúzó zárak jellemzője, hogy bezárásuk során a zárnyelvet maga felé húzza, és ezzel a tömítésnek szorítja az ajtót. Könnyű zárműködtetés mellett hatékonyabb tömítettséget, csillapított rezgéseket és csökkent zajszintet eredményeznek, és a zár kialakítása folytán, vibráció okozta véletlen kinyílás nem lehetséges. A tömített szorítózár típusok NEMA és IP előírásoknak is megfelelnek.

 

 

Elforduló_nyelvű_zárak.png

Elforduló nyelvű és karos zárak

Az egyik legelterjedtebb zártípus az elforduló nyelvű zárak, melyek a zárnyelv 90°-os elfordításával egyszerű és gyors zárást biztosítanak. Kulcsos, alakos kulcsos, karos, szárnyas, fix és állítható átfogással rendelkező változatok kombinációjának széles típusválasztéka áll rendelkezésre.

 

 

Bekattanó_zárak.pngBekattanó zárak

A Southco bekattanó zárak fő jellemzője az egyszerű záródás. Becsukáskor az ajtó zárt helyzetbe nyomásával a zárnyelv könnyedén bekattan, nem igényli kulcs használatát. Nyitásuk a zár kialakításától függően történhet kulccsal, a zár fogantyújának használatával, elektronikus hozzáféréssel vagy az ajtó kihúzásával. Rejtett kivitelű bekattanó zárak is szerepelnek a kínálatban.

 

 

CM_zárak.pngCM zárak, zárbetétek

A CM zárak kisméretű költséghatékony elforduló nyelvű zártípusok, széles átfogás tartománnyal, egyes típusai cserélhető zárbetéttel rendelkezik. Zárbetétek egyenkulcsos, több kulcskódos és királykulcsos rendszerben rendelhetők. Néhány szorítózár, elforduló nyelvű zár és bekattanó zár is felszerelhető eltérő zárbetéttel.

 

 

Békazárak.pngBékazárak

Southco békazár használatával egy síkban lévő vagy egymásra merőleges panelek határozottan, szorosan foghatók egymáshoz. Acél, rozsdamentes acél, gumi, műanyag és rejtett típusok között találhatók kulcs nélküli, kulccsal vagy lakattal lezárható változatok, valamint fix és rugalmas zárást biztosító békazárak is.

 

 

Több_pontos_zárak.pngTöbbpontos zárak

Magas vagy széles ajtóelemek jó zárásához többpontos zárak használata kínál megoldást, ahol egy működtető elem mozgatásával több ponton érhetünk el záró hatást, a zárelemeket egymással összekapcsoló mechanizmus segítsége által. Bizonyos zárelem típusok a tömítést hatékonyan összenyomva az ajtóelem kiváló tömítését eredményezik.

 

 

DZUS_negyedforudlatos.pngDZUS negyedfordulatos- és gyorsrögzítők

A Dzus negyedfordulatos rögzítők helytakarékos és költséghatékony zárást biztosítanak. Kialakításukból adódóan elveszíthetetlenek, típusai számos hosszban, többféle fejkialakítással és ellendarabbal érhetők el. A gyorsrögzítő csavarok használata előnyös gyakori hozzáférést igénylő helyeken és nagy vibrációjú környezetben.

 

 

lockwell2.pngLOCKWELL rögzítőcsapok

A Lockwell rögzítőcsapok a helyükön maradnak mindaddig, amíg mechanikusan ki nem oldjuk a kihúzást lehetővé tevő mechanizmust. A kioldó mechanizmussal rendelkező típusok mellett találhatók erővel kihúzható változatok, valamint hagyományos besajtolható rugós tájolócsapok is.

 

 

Elveszíthetetlen_csavarok.pngElveszíthetetlen csavarok

Az elveszíthetetlen csavarok jellemzője, hogy miután beszereltük őket a panelbe, nem esnek ki belőle, ezért használatuk közkedvelt elektronikai alkatrészeknél és környezetben, ahol egy kieső csavar zárlatot okozhatna. Besajtolható, benyomható, elperemezhető és önbeálló metrikus és inches típusok különböző fejkialakításokkal rendelkeznek

 

 

PCB_panelrögzítők.pngPCB panelrögzítők és kiemelők

Nyomtatott áramköri panelek rögzítését és könnyű eltávolíthatóságát teszik lehetővé, valamint megfelelnek a PICMG előírásainak. A típusok között megtalálhatók ATCA, AMC és cPCI kialakításnak eleget tevő változatok.

 

 

Csuklópántok.pngCsuklópántok, pozícionáló elemek

A Southco csuklópántok ergonómikus és esztétikus kialakítású választékában az egyszerű típusok mellett további funkciókkal rendelkező típusok is találhatók. Léteznek rejtett, szétkapcsolható, adott helyzetekben pozícionáló, bármely helyzetben pozícionáló súrlódásos, nyitás-zárás irányban eltérő nyomatékú, állítható nyomatékú zsanérok, valamint a miniatűr CEMA típusválaszték.

 

 

Rack-anyák.pngRack-anyák, távtartók, rögzítőelemek

A MonoSert és DuoSert típusú Southco anyák a kalitkás anyák helyett használhatók rack-szekrényekben. Könnyen beszerelhető műanyag távtartók és rögzítőelemek, oldható bepattintós szegecsek is találhatók a kínálatban.

 

 

Fogantyúk.pngFogantyúk

Hagyományos fogantyúk mellett gombfogantyú, süllyesztett, lemez négyszögkivágásába pattintható típusok, kibújtatható rejtett fogantyú, lehajtható hengeres fogantyú található. Southco termékekhez híven, a fogantyúk tervezésénél is fontos szerepet játszott a dizájn.