ISO - Szerszámrugók

ISO_szerszam.png

H = Furat átmérő (mm)

R = Csap átmérő (mm)

L0 = Terheletlen hossz

P/f = Rugóállandó (N/mm)

D1 =Optimális működési alakváltozás (mm)

D2 =Közepes működési alakváltozás (mm)

D3 =Maximum működési alakváltozás (mm)

D4 =Maximum alakváltozás (mm)

P = Erő (N)

A szerszámrugók teherbírás és élettartam közötti optimális egyensúlyát a gondosan megtervezett huzalkeresztmetszet biztosítja. A gyártás, a Barnes Csoport egyedileg erre a célra kifejlesztett berendezéseinek használatával gondosan ellenőrzött. Minden gyártási lépés szigorú szabályok szerint monitorozott, vizsgálatok és tesztek biztosítják a hosszú élettartamot és a rugók állandó minőségét.

Szabványosság

A rugók az ISO 10243 szabvány szerint készülnek.

Zöld = Gyenge

Kék = Közepes

Piros = Erős

Sárga = Extra erős

 

Minőségi anyag és huzalprofil

Minden szerszámrugó magas szakítószilárdságú, krómötvözetű acélból készül. / Optimális huzalkeresztmetszet. / A rugók végei merőlegesre köszörültek.

 

Méretek állandósága

A méretekkel kapcsolatos követelmények állandósága és mérhetősége szériáról szériára állandó.

 

Hosszabb élettartam

A hirtelen terhelések jobb elviselésére tervezve. / Állandó nagysebességű alakváltozás elviselése. / Sörétszórással megnövelt kifáradási élettartam. / Kevesebb állásidő.

 

Kiváló alakváltozás

 

Hőmérséklet

A hőmérséklet gyakorta figyelmen kívül hagyott tényező a kifáradás és az erővesztés tekintetében. A maximálisan megállapított működési hőmérséklet krómötvözetű acélok esetében 230°C. B-ábra megmutatja az erővesztés százalékos mértékét különböző belső feszültség és hőmérséklet kombinációk esetében. A szerszám működése során hő keletkezik, amely néhány esetben jelentős is lehet. Ezt a hőt a szerszám elnyeli és továbbíthatja a rugónak erővesztést és idő előtti tönkremenetelt okozva.

 

Korrózió

A rugó tönkremenetele gyakran korrozív elemeknek róható fel. Az anyag csökkenése vagy a rugó kipattogzása csökkenti a hasznos élettartamot. Figyeljen a körülményekre, amelyek a rugó felszínére hatással lehetnek mint a rozsda, kenőanyagok, szappanok, kémiai anyagok, stb. Tisztítsa, védje rugóit a jobb teljesítmény érdekében.