Menetes betét típusok

Trisert® - önmetsző betét

trisert.jpg

A Trisert önmetsző sárgaréz menetes betét a munkadarab kialakítását követően, utólagosan kerül beszerelésre. A beszerelés behajtó szerszám segítségével történik, amely a betétet külső menete segítségével behajtja a műanyagba. Mivel a szerszám a betét belső menetét használja, valamennyi betét még a beszerelést megelőzően automatikusan ellenőrzésre kerül. Gyors és hatékony szerelésére FlexiArm szerszám használata javasolt.
Hőre lágyuló, hőre keményedő és speciális összetételű ipari műanyagok többségében egyaránt jól alkalmazható.

 • Fejnélküli változat (M2-M10, háromféle hossz)
 • Süllyesztett peremes változat (M3-M8)
 • Peremes változat (M2,5-M10, kétféle hossz)
   

Trisert-3® - önmetsző betét

trisert3.jpg

Ez a legújabb fejlesztésű inzert a Trisert típus egy változata, amely betétedzett acélból, 303 és 316 rozsdamentes anyagminőségekből készül. Kritikus alkalmazási körülményekhez, kemény műanyagokhoz és egyes fémötvözetekhez lett kifejlesztve. Kialakítása a Trisert süllyesztett peremes változatán alapul.

 • Süllyesztett peremes változat (M3-M8, kétféle hossz, háromféle anyagminőség)
   

Foamsert® - önmetsző betét

foamsrt.jpgA Foamsert menetes betét a Trisert módosított változata, kis sűrűségű habosított műanyagok és egyes üvegszál erősítésű polimerek betétezésére alkalmas. Beszerelése a Trisert betétekhez hasonlóan, behajtó szerszámmal történik.

 • Fejnélküli változat (M2,5-M8)
 • Süllyesztett fejű változat (M3-M8)
   

Multisert® - benyomható betét

multisert2.jpgA Multisert benyomható, külső fogazással ellátott sárgaréz menetes betét a munkadarab kialakítását követően, utólag kerül beszerelésre. Csak hőre lágyuló műanyagokban alkalmazható.
Rugalmasabb műanyagokba hidegen benyomással egyszerűen szerelhető. A kötésszilárdság növelése és az ébredő feszültségek elkerülése érdekében, ultrahanggal segített és hőeljárásos beszerelés ajánlott, ami keményebb hőre lágyuló műanyagok esetében elengedhetetlen.

 • Mikroperemes változat (M2-M12, kétféle hossz)
 • Vékonyperemes változat (M2-M8, kétféle hossz és peremátmérő)
 • Vastagperemes változat (M1,6-M10, kétféle hossz és peremátmérő)

Microbarb® - benyomható betét

Microbarb.jpgA Microbarb betét a Multisert rövid, növelt peremvastagsággal és átmérővel rendelkező peremes változata. Kifejezetten lemezszerű, vékony hőre lágyuló műanyagokban való alkalmazhatóságra lett kifejlesztve. Beszerelési módjai a Multisert betétekkel megegyezik.

 • Vastagperemes változat (M2-M10)
   

HiMould® - betét fröccsöntéshez

himould.jpgA HiMould sárgaréz menetes betét a munkadarab kialakításával egy ütemben, a fröccs-, rotációs- öntési eljárás során kerül beszerelésre.
A HiMould inzert nem igényel menetes csapokat a fröccsszerszámban, megfelelően kialakítőtt menet nélküli csapokra helyezhetők. Egyedi kialakításuk végett, a menet nélküli csapok ellenére sem kerül fröccssorja a menetekbe. Széles körben alkalmazható hőre lágyuló és hőre keményedő műanyagoknál egyaránt.

 • „A” típus zárt véggel (M3-M6)
 • „B” típus nyitott véggel (M2-M12)
 • „C” típus zárt véggel, nyitott végén hengeres süllyesztéssel (M2-M10)
   

Speciális Tappex insertek

 • Tehermentesítő betétek
  Erős, szavatolt tűrésű furatokat biztosítanak a műanyagokban átmenő csavarok számára. Használatával a csavarkötésben ébredő szorítóerő nem a műanyagot terheli, hanem javarészt a fémbetétet.
 • Külsőmenetes betétek
  Ezen típusok a belsőmenetes megfelelőjük betéttest szerkezetével rendelkeznek, ezért a Trisert, Multisert vagy HiMould konstrukció valamennyi módozata előállítható csapos kivitelben, adott csaphosszúsággal.
 • Angolszász méretsorozat
  A betéttest kialakítása a legközelebbi metrikus betét külső jellemzőit követi. A Tappex menetes betétek a legtöbb angolszász menettípussal is elérhetők.
 • Speciális kialakítások
  Amennyiben az általános termékválaszték nem felel meg az alkalmazás igényeinek, elképzelhető, hogy a Tappex már rendelkezik felhasználható speciális változatokkal. Különleges esetben lehetőség van teljesen egyedi betétkialakításra is.

A speciális Tappex termékek csak jelentősebb mennyiségek esetén igényelhetők. Elérhetőségükről érdeklődjön írásban.

A termékválasztékot és bővebb műszaki adatokat tartalmazó magyar nyelvű Tappex katalógust PDF formátumban letöltheti honlapunkról. A magyar Tappex katalógus a Trisert-3 terméket nem tartalmazza.
A Trisert-3 angol nyelvű katalógusoldalait a linkre kattintva megtekintheti, és PDF formátumban letöltheti honlapunkról.