Beszerelő szerszámok

FlexiArm® - behajtó szerszám

FlexiArm_twin.pngA FlexiArm készülék a Tappex Trisert, Trisert-3 és Foamsert betéteinek gyors, hidegen történő beszerelésére alkalmas, nagy volumenek esetén.
A termék egy pantográfkaros tartóra szerelt pneumatikus behajtó szerszám. A csavarbehajtó nyomatékhatárolóval felszerelt, fordulatszáma, irányváltás módja a betét méretétől, a munkadarab anyagától és a furatkialakítás módjától függően kerül kiválasztásra.
Mérete lehetővé teszi, hogy a fröccsöntés helyszínén telepítsék, így a fröccsöntési ciklus várakozási ideje alatt elvégezhető a betétek beszerelése. Létezik egy-, két- vagy háromkaros kivitelben a párhuzamos szerelési igények kielégítésére. A behajtó szerszámfejek a betétek pontos munkadarabba szerelését teszik lehetővé különböző magasságokban és helyzetekben.
Gyorsszerelő tálca is alkalmazható bizonyos betéttípusok M2-M6 méreteinek könnyű szereléséhez.
 

Kézi behajtó szerszám

Kisebb darabszámú önmetsző betétek beszerelésére, amikor a FlexiArm készülék beruházása még nem gazdaságos, a Tappex kézi behajtószerszám használatát javasolja.
A 031 típusú kézi szerszámok M2-M10 menetmérettel rendelkező fej nélküli és süllyesztett peremes Trisert, Trisert-3 és Foamsert menetes betétek beszerelésére alkalmas. Kialakításából adódóan biztosítja a beszerelés merőlegességét, valamint a betét megfelelő beszerelési mélységét. Használata rendkívül egyszerű, működtetése T-hajtóvas segítségével a legcélszerűbb.
A kézi szerszámok használati leírása tartalmazza a maximális megengedhető behajtási nyomatékokat, melyekik a szerszám terhelhető.
 

Heat Inserter – hőeljárásos benyomó készülék

heat_inserter.pngKeményebb hőre lágyuló műanyagok esetében a Tappex Multisert és Microbarb betétek hőeljárással segített benyomása javasolt, csökkentve a benyomás okozta belső feszültséget a műanyagban, így elkerülhető a vékony lemezek és kis falvastagságú, hosszú felöntések repedése.
A Tappex Heat Inserter felépítése robusztus, automata hőmérsékletszabályozója az előre beállított értéken tartja a hőmérsékletet, ami használatát alkalmassá teszi szinte minden hőre lágyuló műanyaghoz. Ideális benyomási időre állítható időkapcsolóval vezérelt jelzőfény kigyulladása jelzi a kezelőnek, hogy mikor kell befejeznie a benyomási ciklust.
400W kimenő teljesítménnyel rendelkezik és három különböző méretű, cserélhető fűtőcsúcs tartozik hozzá. Igény szerint további fűtőcsúcsok is elérhetők.


Tappex menetes betét beszerelő szerszámot Tappex inzertek utólagos beültetésére kínáljuk, igénye esetén forduljon kollégáinkhoz bizalommal.