Gázrugók

A gázrugó egy hidro-pneumatikus energiatároló gépelem, használata széles körben elterjedt számos iparágban. Minden olyan területen, ahol valamilyen súlyt kell megtartani, vagy ergonómiai szempontok miatt a mozgatást kell könnyíteni, a gázrugó használata praktikus megoldás. Ez okból kifolyólag a gázrugók alkalmazási területeinek és betöltött funkcióinak szinte csak a tervezői képzelőerő korlátai szabnak határt.

A Suspa Liftline gázrugók magas és reprodukálható minőséget képviselnek. Az alábbi táblázat egy gyors áttekintésre ad lehetőséget a Suspa gázrugók választékában, részletesebb méretinformációkat a katalógusban talál.

Liftline_tblzat.png

 

Az angol nyelvű Suspa gázrugó katalógust a linkre kattintva megtekintheti és letöltheti PDF formátumban. A katalógusban szereplő méretek a Suspa raktárában mindig megtalálhatók, a kért kitolóerőre feltöltve kedvező szállítási idővel tudjuk rendelkezésre bocsátani. Természetesen, a katalógustermékeken kívül, egyedi típusú gázrugó gyártására is van lehetőség.

Általunk használható adatok ismeretében a Biotek Kft. segít önnek az alkalmazáshoz illeszkedő Suspa gázrugó típus meghatározásában. Beépítési javaslattételhez szükséges adatokhoz, a linkre kattintva megtekinthető információs adatlap nyújt segítséget.

Főbb alkalmazási területek:

  • Járműipar (buszok, személygépkocsik, lakókocsik, lakóbuszok, utánfutók, árusító bódék, állatszállító járművek, vezetőfülke kabinajtók, stb.)
  • Általános gépipar és célgép gyártás (fedelek, burkolatok, szervizajtók, mechanizmusok, stb.)
  • Bútoripar (konyha- és bárszekrények felnyíló ajtói, ágyak, szekrényágyak, stb.)
  • Logisztika (tároló-szállító dobozok, konténerek, stb.)
  • Biztonságtechnika (búvóablakok, menekülőajtók, szellőzőnyílások vésznyitása, stb.)
  • Egyéb alkalmazások (szoláriumok, emelőkarok elektromotorjának tehermentesítése, stb.)

Gázrugók működése, kezelése és műszaki adatok

További Suspa termékek: