Pop-Bolt oldható gyorsrögzítés

A POP Bolt™ egy gyorsan szerelhető, szétszerelhető és újrahasznosítható rögzítő rendszer. A csavar és anya típusú kötés előnyeit a szegecselés sebességével egyesítő POP Bolt™ olyan alkalmazásokra ideális, amelyek erős rögzítés mellett a szerelhetőséget is megkívánják.

POP_Bolt_hex_head_and_collar_03.pngA POP Bolt™ rendszer két alkotórészből, a szakadó húzószáras menetes csavarból és a formálható anyagyűrűből áll. Beszereléskor a POP Bolt behúzó szerszám először a csavart maga felé húzza, ami összeszorítja az összefogandó elemeket. Ezt követően a szerszám feje hatlapúra formálja az anyagyűrű külső részét, míg annak csavarra szorítása által belső menet képződik a belsejében. Végezetül a húzószár a gyöngítésnél leszakad. A végeredmény egy utólag szétszerelhető, egyenletes szorítási erővel rendelkező mechanikai kötés.

POP_Bolt_slotted_truss_head_and_collar.pngAz említett hatlapúra formálható anyagyűrű mellett létezik egy úgynevezett Secureset biztonsági változat is. Szerelés után kerekített forma vandálbiztos, kiválóan ellenáll a támadásoknak, eltávolítása speciális szerszámmal lehetséges. Secureset további előnye, hogy a vibrációnak jobban ellenáll, valamint húzásra jobban terhelhető.

POP Bolt fej kialakítások:

  • hatlapfejű peremes
  • hornyolt lencsefejű
  • egyéb speciális kialakítások 

POP Bolt anyagminőségek:

  • 8.8 minőségű acél 
  • A2-es rozsdamentes acél

A kifejezetten a szállítmányozási szektor számára kifejlesztett POP Bolt Twinfix rendszer, a csatoknak és görgőknek a teherautó ponyváihoz rögzítésére szolgál. A alapesetben Twinfix szétszerelhető, de Secureset megoldást használva biztonsági kötés hozható létre.

A termékválasztékról részletes információt talál az angol nyelvű POP Bolt™ katalógusban, amely PDF formátumban honlapunkról letölthető.