Pop szegecsek

  • Húzószár fej visszatartása
  • Szegecstest merevsége
  • Ellenoldali szétterülés
  • Tömítettség foka vagy vízzáró képesség
  • Furatkitöltő képesség
  • Zajmentesség
  • Átfogási tartomány szélessége
  • Összehúzó képesség

Szegecstípusok:
 

Nyitott végű

Nyitott végű 
Széles méret- és anyagválasztékkal rendelkező szegecstípus általános felhasználásra, többféle fejkialakítással.

  

 

FSR rivet

 

FSR (flush setting rivet)
Helytakarékos nyitott szegecs, amely behúzás után egyik lemezoldalon sem áll ki a sík felületből, valamint kiküszöböli a behúzószár leszakadt fejének kihullását, amely rövidzárlatot okozhatna. A lemez előkészítése során mindkét lemezt elő kell süllyeszteni.

 

 

 

Zárt vágű

 

Zárt végű
Teljesen zárt szegecstesttel rendelkezik, ezért ideális olyan alkalmazásokhoz, ahol vízzárás szükséges vagy a behúzószárfej esetleges kiesése nem engedhető meg.

 

 


LRS

 

LSR (load spreading rivet)
A behúzás során a szegecs teste az ellenoldalon hátomfelé nyílik és a nagy támaszkodó felület miatt az összeszorító erő jobban eloszlik. Ennek köszönhetően morzsolékony és lágy anyagok esetében kiválóan alkalmazható.

 


 

MGR

MGR (multi-grip rivet)
A Multi-Grip szegecsek szélesebb átfogástartománnyal rendelkeznek a többi szegecsnél, lehetővé téve egy szegecstípus használatát és raktározását több különböző méretű hagyományos szegecs helyett. Emellett jó, rezgésmentes kötést biztosítanak még pontatlan furatok esetén is.
vgrip.pngVgrip
Esztétikus megjelenésű Multi-Grip szegecs nagyon jó behúzószárfej visszatartási tulajdonsággal. Kiváló összehúzó képessége és ellenoldali szétterülése révén magas húzószilárdsággal rendelkezik, barázdált behúzószára jó megfogást biztosít csökkentve a húzópofák kopását.


Peel.png

Peel
Használata ideális puha, rideg vagy morzsolékony anyagoknál, mint műanyag, gumi, fa, GFRP vagy rétegelt lemezek.

 


t-rivet.pngT-szegecs
Ez a szegecstípus a Peel szegecs jellemzői mellett növelt összehúzó képességgel rendelkezik, és a behúzószárfej visszatartása miatt növelt nyírószilárdságot biztosít a behúzott szegecsnek.
f-series.png

F-series
Kitűnő furatkitöltő képessége magas rezgésállóságot biztosít a szegecskötésnek, kombinálva a behúzószárfej stabil megtartásának köszönhető zajmentes kivitellel.
HS

 

HS (high strength)
Egy M6-os csavar szilárdsági jellemzőit meghaladó nagyerejű POPszegecs 6,4mm méretben. Kiváló összehúzó képességgel, furatkitöltő képességgel, húzószár fej visszatartással és széles ellenoldali szétterüléssel rendelkezik.

 
HR

HR (high retention)
Kivételes összehúzó képességgel rendelkező szegecstípus növelt ellenoldali szétterüléssel. Behúzószár fej visszatartási tulajdonsága zajmentes kivitelt biztosít.
Rovátkolt

 

Rovátkolt
Alumínium anyagú szegecs fába és más lágy/szálas anyaghoz történő rögzítéshez. Nem szükséges átmenő furat az alsó anyagban.

 
str.png

 

STR
Ezen acél szegecs testének vége behúzáskor szétnyílik, ami a visszatartott behúzószár fejjel együtt magas kihúzási szilárdságot biztosít a kötésnek. Használata fában ideális, és nem igényel átmenő furatot az anyagban.

 
tvd.png

 

TVD
Ez az egyedülálló zárt végű rozsdamentes acél szegecs növelt megtámasztást biztosít a kötésnek gyenge vagy vékony ellenoldali lemezanyag használata esetén.

 

 

Adja meg a kívánt anyagminőséget, furatméretet, átfogást (teljes összefogandó vastagság), valamint hogy melyik fent említett tulajdonságnak kell megfeleltetni a szegecset, és kollégáink segítenek a megfelelő típus kiválasztásában. Minimális nyíróerő vagy húzóerő igény esetén, azokat is célszerű megadni.

A teljes méretválasztékot és műszaki adatokat megtalálja az angol nyelvű POPszegecs katalógusban, amely PDF formátumban honlapunkról letölthető.