Különleges funkciók

Leszerelhető első tag

LESZER1.JPGA vezetősín első eleme egy biztosító kar kioldásával egyszerűen leszerelhető és visszahelyezhető. Ez a funkció olyan beépítéseknél előnyös, amelyeknél a karbantartás, a szerelhetőség, a fiók mögötti tér hozzáférhetőségi igénye miatt a fiók gyors és egyszerű le- illetve felszerelésére van szükség. Azáltal, hogy nincs szükség le- és felcsavarozásra, jelentős idő- és költségmegtakarítás érhető el.

Összetolt / kihúzott helyzetben reteszelés

SSZETO1.JPGA vezetősín az összetolt / kihúzott végállapotokban reteszelve marad mindaddig, amíg egy kar segítségével nem oldjuk a reteszelést. Ezen funkciók olyan beépítéseknél javasoltak, ahol a sínre szerelt egység tehetetlenségből fakadó mozgása valamint a véletlen nyitás-zárás biztonsági okokból nem megengedhető. Közúti járműveken, vasúti járműveken, autóbuszokon elhelyezett fiókok, akkumulátortartó tálcák, stb. mozgatására és nagy tömegű fiókoknál, melynek akaratlan mozgása balesetveszélyes lehet, alkalmazásuk kifejezetten javasolt.

Összetolt / kihúzott helyzetben tartás

KITOLT1.JPGA vezetősínt egy rugalmas elem az összetolt / kihúzott végállapotokban tartja mindaddig, amíg ebből a helyzetből külső erő segítségével ki nem mozdítjuk. Ezen funkciók olyan beépítéseknél előnyösek, ahol reteszelésre nincs szükség, de kisebb vízszintestől való eltérések miatt, a fiók magától kinyílhat, vagy becsukódhat. Kedvelt funkció szerszám, személyes holmi, alkatrész, stb. tároló rekeszek, fiókok esetén olyan ipari környezetben, ahol a fiókot tartó egység vízszintbe állítása nehezen megoldható.

Önbehúzás (SC, HDSC)

NBEHZS1.JPGA vezetősín a fiók betolásakor a végállapot közelébe érve egy rugós alkatrész segítségével magától behúzódik. Az SC típus normál, a HDSC típus növelt erejű önbehúzást biztosít. Ez a funkció olyan fiókok esetében előnyös, amelyeknél a teljesen csukott végállapot felvétele fontos követelmény, mint például reteszelt fiókos szekrénynél ahol a fiók teljes bezárása nélkül egy másik fiók nem nyitható ki. Hasznos funkció mobil fiókos tárolók esetén is.

Csillapított önbehúzás (EC)

Az önbehúzó fióksínnek csapódástól mentes, finom, csillapított behúzását biztosítja a fiók betolásakor. Ezen funkció segítségével elkerülhető külön csillapító, csapódás gátló elem beépítése, ezért használata elterjedt minőségi bútorok, konyhabútorok, irodabútorok fiókjai esetében.

Nyomásra oldás (TR, HDTR)

NYOMSR1.JPGA fiók betolt helyzetében az előlap kézzel történő megnyomásával a sínbe épített rugós tag a fiókot némileg kiveti, ahonnan könnyedén tovább nyitható. A bezárás szintén enyhe befelé nyomással történik. TR típus a fiók normál erejű, a HDTR típus a fiók növelt erejű benntartását biztosítja. Ez a funkció előnyös, ha kívülről esztétikus, fogantyú nélküli fiókot szeretnénk. Használata közkedvelt minőségi bútorok, konyhabútorok, irodabútorok, rejtett fiókok esetén.

Szintbeállító

SZINTB1.JPGA fióksín felszerelése után a fiók elejének szintbeállítását teszi lehetővé egy excenteres csavaros rögzítő elem segítségével. Többfiókos szekrények esetén hasznos funkció, ahol a gyártási pontatlanságok kiküszöbölésére a fiókok utólagos finom beállítására szükség lehet. 2132-es és 3832-es típusok jellegzetes funkciója.

Rezgéscsökkentő tüskék

REZGSC1.JPGA vezetősín alkotórészei közé edzett acél tüskék illeszkednek be a vezetősín összetolt állapotában, csökkentve a rezgések felerősödését a tagok és a golyók között és annak károsító hatásait, a golyós megvezetés tehermentesítése által. A 0522-es típus funkciója. Mozgó járművekre szerelt nagy tömegű egységek tartása (mint akkumulátortálca) esetén, és vibrációs környezetben előnyös a használata.