Besajtolható rögzítőelemek

PEM

 

A PennEngineering & Manufacturing Corp. (PEM® Fastening Systems) cég 1942-ben alakult, saját találmányának, egy forradalmian új terméknek, a besajtolható anyának a gyártására. Ez a könnyen szerelhető besajtolható kötőelem teherbíró menetet ad, olyan lemezekben is, amelyek egyébként túl vékonyak a menetkészítéshez. Az idők során a fejlődő ipar igényével együtt nőtt a termékskála. Ma már az anyák, menetes csapok, távtartók és egyéb alkatrészek százai állnak a felhasználó iparágak, mint az elektronika, űrhajózás és repülőgépipar, gépkocsigyártás, gépipar, mezőgazdasági gépipar, bútoripar és telekommunikációs ipar rendelkezésére.

Általánosságban beszélve besajtolható rögzítőelemnek nevezzük azon alkatrészeket, amelyek hidegen alakítható hordozóanyagba préselve, azt hidegfolyásra késztetik. A besajtolandó kötőelem kialakításának eredményeképp a hordozóanyag, megfolyását követően úgy öleli körül a kötőelemet, hogy az mind húzóirányú, mind csavaró irányú terhelésnek ellenáll. A besajtolhatóság alapvető követelménye, hogy a rögzítőelem keményebb legyen a hordozó lemeznél, és a lemez hidegen jól alakítható legyen.

animation_hun.gif

Előnyök:

  • Kevesebb alkatrész. Kötőelemek, mint alátét, rugós alátét vagy elveszíthető anya a végszereléshez már nem szükséges.
  • Kevesebb szerelési lépés. Miután a kötőelemek az alkatrészgyártás során beépítésre kerülnek a végszerelés kevesebb lépésből állhat.
  • A végeredmény rövidebb szerelési idő. A kevesebb alkatrész és kevesebb szerelési lépés rövidebb szerelési időt, azaz önköltség megtakarítást eredményez.


A PEM® rögzítőelemek forgalmazását a Biotek Kft. 1994-ben kezdte el és azóta a rögzítőelemek széles választékát tartjuk raktárkészletén. Bemutatótermünkben munkatársaink bemutatják a PEM présgépek működését, funkcióit, előnyeit. A préselési eljárással, követelményekkel, egyedi igényekkel kapcsolatos kérdéseivel bizalommal fordulhat hozzánk.

A PennEnginereeng Fastening Technologies által gyártott rögzítőelemek nagy része megfelel a jelenleg érvényes európai RoHS (2002/95/EU) direktíva által előírt követelményeknek.

Besajtolható rögzítőelem típusok


Sajtológépek