BigHead termékek típusai

Standard bigHead

190309_28p.pngEbbe a kategóriába tartoznak a klasszikus, perforált talpból és rögzítő tagból álló általános bigHead rögzítőelemek, az úgynevezett katalógustermékek. Választékában menetes csapok, talpas anyák, menetes perselyek, menet nélküli csapok, szigetelésrögzítő tüskék, kampók, hurkok és kábelkötegelő rögzítő talpak is megtalálhatók.


A magyar nyelvű katalógusban nem található típusokról a gyártó honlapján találhat információt, ahová a fenti logóra kattintva juthat el.

Poppit

poppit.pngA Poppit egy diszkrét és egyszerű panelrögzítő patent, amely segítségével fúrás, csavarozás nélkül, gyorsan rögzíthetünk, illetve távolíthatunk el panelelemeket. Két különálló, összepattintható darabból ál, egy korong alakú polikarbonát testből, valamint egy szintén korong alakú fém ellendarabból. Működését tekintve az ellendarabon lévő gömb pattan be a műanyag félen kialakított fogadó darabba. A fém ellendarab opcionálisan önmetsző csavar is lehet.

Két méretben 20mm és 30mm átmérőben érhetők el, melyek közül a kisebb 2,5kg, a nagyobb 5kg tartóerőt biztosít. A felhasznált Poppit darabszám növelésével így tetszőleges tömegű panel felrögzíthető.

A Poppit felerősítése történhet ragasztó segítségével, valamint speciálisan hozzá kapható öntapadó korong felhasználásával.

Poppit típusszámokról magyar nyelvű bigHead katalógusunkban tájékozódhat.

TwinDisk

Twindisks.pngA TwinDisk rögzítőelemet kifejezetten szendvicsszerkezetű kompozit anyagokhoz fejlesztették ki. Ez a jó mechanikai tulajdonsággal rendelkező külső vagy belső menetes rögzítőelem, szimmetrikus és aszimmetrikus kialakítással készül. A szimmetria a TwinDisk esetében az alsó és a felső tárcsarész átmérőjének megegyezését vagy különbözését jelenti, felhasználhatósága más és más.

Megegyező tárcsaátmérő esetében (szimmetrikus típus) csak az alsó tárcsát ragasztjuk belülről a szendvicspanel alsó lemezére, a felső tárcsa pedig a panel felső lemezével síkban fekszik.

Aszimmetrikus típusnál a kisebb átmérőjű alsó tárcsát a szendvicspanel alsó lemezére belül, a nagyobb átmérőjű felső tárcsa pedig a panel felső lemezére kívül ragasztódik fel. Így a szimmetrikus típus sík beépítést tesz lehetővé, az aszimmetrikus pedig nagyobb szilárdsággal bír.

Egyedi bigHead kombinációk

Amennyiben a standard talpas bigHead típusoknál megtalálható talp és rögzítőtag kombinációk között nem talál megfelelőt, lehetőség van a meglévő talp és rögzítőelem típusok tetszőleges kombinációjára is.

Speciális rögzítőelemek

A bigHead termékek elvébe illeszkedő teljes mértékben vevő-specifikus, standard talpból és rögzítőtagból nem összeépíthető egyedi megoldások.